Skip to content

Gurkmejans biotillgänglighet är det enda måttet som räknas

Med gurkmeja så handlar det inte om hur mycket du äter. Gurkmejans biotillgänglighet, dvs hur mycket av gurkmejans aktiva ämne kurkumin som kroppen tar upp är det enda måttet som räknas.

 

Gurkmeja och dess aktiva substans, kurkumin, är ett av de mest omtalade näringsämnena just nu. Forskare fokuserar på denna fascinerande molekyl för sina många föreslagna hälsofördelar, till exempel främjande av hjärthälsa, antiinflammatoriska och kolesterolsänkande egenskaper, skydd mot diabetes, främjande av leverhälsa, och potentiella anticanceregenskaper mfl. Samtidigt så har kurkumin en stor nackdel. Dess biotillgänglighet. På grund av dess låga biotillgänglihet så har kurkumintillskott snabbt utvecklats till en högteknologisk kapplöpning för producenter. Alla vill ta fram ett kurkumintillskott som kroppen kan absorbera för att ge maximal effekt. Krukumintillskotts biotillgänglighet bestäms av fyra huvudfaktorer. Låt oss berätta lite mer om dem och varför valde vi att tillsätta flytande kurkumin i våra Agile™ och Team Work™.

 

1. Löslighet

Kroppen måste kunna lösa upp gurkmejan och absorbera partiklarna genom membranen i tarmarna. Inflammation Labs gurkmeja är redan flytande, dvs upplöst när det hamnar i magen.

2. Stabilitet

Kurkuminet måste passera magen intakt och inte bli förstört av magsyran och andra matsmältningsenzymer. Många andra kurkumintillskott förstörs av magsyran. Vårt kurkumin är helt stabilt genom matsmältningsprocessen och är helt intakt när det når tarmväggen vilket ger maximal effekt.

3. Genomtränglighet

Kurkuminet måste ta sig från tarmen in i blodet. Om kurkuminet bara delvis löses upp så kan det inte absorberas genom tarmväggen.

4. Motståndskraft till vår ämnesomsättning

Kurkuminet får inte brytas ner av matsmältningsenzymer eller i levern. De flesta kurkumintillskott bryts ner i levern inom två timmar. Forskning visar att det kurkumin som används av Inflammation Lab™ (NovaSOLⓇ) stannar i blodplasma i över 24 timmar. Det betyder att du inte behöver fortsätta att äta det hela dagen för bibehållen effekt jämfört med många andra gurkmeja- och kurkumintillskott.

 

Världens bästa kurkumin

Som du kan se så är nyckeln till biotillgänglighet att leverera kurkuminet intakt till tarmväggen och att maximera tiden som kurkuminet stannar i blodet. Eftersom NovaSOLⓇ var det curcumin som vi fann var bäst på alla fyra biotillgänglighetsfakorer; löslighet, stabilitet, genomtränglighet och motståndskraft till ämnesomsättningen så bestämde vi oss för att använda det i Agile™ och Team Work™. Två kapslar av Agile™ eller en dagsportion med Team Work™ ger dig motsvarande 10-15 gram gurkmeja eller 25 kapslar ”vanlig”malen gurkmeja eller kurkumin.

Källa: novasolcurcumin.com

Scroll To Top