Därför valde vi vegansk omega-3 från alger

omega-3

Vegansk omega-3 från alger kändes som det självklara valet för oss när vi skulle välja vilken typ av omega-3 vi skulle ha i våra produkter. Vi tycker att vi har riktigt bra skäl för att välja vegansk omega-3 från alger. När vi har pratat med vänner och bekanta om skillnaden mellan vegansk omega-3 från alger och omega-3 från fiskolja så har många sagt att de inte visste om skillnaderna. Därför tänkte vi att vi kunde dela med oss av lite information om skillnaderna även till dig!

Vegansk omega-3 är bästa valet för miljömedvetna

Det totala dagliga rekommenderade intaget av omega-3 är 1,1 gram för kvinnor och 1,6 gram för män. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med fisk i haven för alla att få sina omega-3 från fisk. Överfiskning är redan ett problem och vi kände att Inflammation Lab inte behövde bidra till problemet.

Vegansk omega-3 kan alla äta

Vi ville att alla skulle kunna äta våra produkter, inklusive de som är allergiska mot, eller väljer att inte äta fisk. På senare tid har det också blivit känt att odlad fisk ofta matas antibiotika vilket inte är något vi vill ha i våra produkter. Fiskolja kan även innehålla föroreningar som exempelvis kvicksilver, E. coli, stafylokocker, salmonella, jäst och mögel.

Vegansk omega-3 är det färska valet

Tiden det tar från fångst till färdig omega-3 produkt i butikshyllan är svåra att spåra, men man brukar säga att branschgenomsnittet är 2-3 år. Detta skulle innebära att en stor majoritet av fiskoljeprodukterna i butikerna idag innehåller olja från fisk som fångades 2015-16.

Vild fisk får omega-3 från alger men inte odlad fisk

Precis som människor så kan inte fisk producera sin egen omega-3. Vild fisk får sina omega-3 från de mikroskopiska algerna de äter. Men äter vi mest odlad fisk som matas med processad fiskmat som innehåller spannmål och annat som inte finns i havet. Fiskuppfödare adderar omega-3 från alger eller fiskolja till fiskmaten för att ge fisken omega-3. I bästa fall får alltså fisken sin omega-3 från samma källa som vi använt. Inflammation Lab har kapat "mellanledet" och gått direkt till källan, alger.

Ett veganskt val med högt DHA-innehåll

Numera är priset på omega-3 från alger högre än de fiskbaserade konkurrenterna. Alger är rika på omega-3-fettsyror, särskilt DHA. Omega-3 från alger är därför ett utmärkt veganskt omega-3-alternativ. DHA-innehållet i algerna som används i Agile och Team Work är 40% vilket motsvarar ditt dagliga behov av DHA. Vår omega-3 är också icke-GMO, glutenfri, mjölkfri och fri från konstgjorda färger eller konserveringsmedel.

Vi hoppas att du fått lite mer kunskap och känner dig säkrare på vad som är viktigt för dig när du väljer omega-3.