Skip to content

Ska man välja omega-3 från alger eller från fisk?

Omega-3 från alger kändes som det självklara valet för oss när vi skulle välja källan till den omega-3 vi skulle ha i våra produkter. Men när vi pratade med vänner och bekanta om skillnaden mellan omega-3 från alger och omega-3 från fiskolja så svarade flera att de inte visste om skillnaderna. Därför tänkte vi att vi kunde dela med oss av lite information om skillnaderna även till dig!

Omega-3 från alger är bästa valet för miljömedvetna

Det totala dagliga rekommenderade intaget av omega-3 är 1,1 gram för kvinnor och 1,6 gram för män. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med fisk i haven för alla att få sina omega-3 från fisk. Överfiskning är redan ett problem och vi kände att Inflammation Lab inte behövde bidra till problemet.

Omega-3 från alger är vegansk som alla kan äta

Vi ville att alla skulle kunna äta våra produkter, inklusive de som är allergiska mot, eller väljer att inte äta fisk. På senare tid har det också blivit känt att odlad fisk ofta matas antibiotika vilket inte är något vi vill ha i våra produkter. Fiskolja kan även innehålla föroreningar som exempelvis kvicksilver, E. coli, stafylokocker, salmonella, jäst och mögel.

Omega-3 från alger är det färska valet

Tiden det tar från fångst till färdig omega-3 produkt i butikshyllan är svåra att spåra, men man brukar säga att branschgenomsnittet är 2-3 år. Detta skulle innebära att en stor majoritet av fiskoljeprodukterna i butikerna idag innehåller olja från fisk som fångades 2016.

Vild fisk får omega-3 från alger men inte odlad fisk

Precis som människor så kan inte fisk producera sin egen omega-3. Vild fisk får sin omega-3 från de mikroskopiska algerna de äter. Men den fisk vi äter mest är odlad fisk som matas med processad fiskmat som innehåller spannmål och annat som inte finns i havet. Fiskuppfödare adderar omega-3 från alger eller fiskolja till fiskmaten för att ge fisken omega-3. I bästa fall får alltså fisken sin omega-3 från samma källa som vi använt. Inflammation Lab har kapat "mellanledet" och gått direkt till källan, alger.

Ett veganskt val med högt DHA-innehåll

Numera är priset på omega-3 från alger högre än de fiskbaserade konkurrenterna. Alger är rika på omega-3-fettsyror, särskilt DHA. Omega-3 från alger är därför ett utmärkt veganskt omega-3-alternativ. DHA-innehållet i algerna som används i Agile och Team Work är 40% vilket motsvarar ditt dagliga behov av DHA. Vår omega-3 är också icke-GMO, glutenfri, mjölkfri och fri från konstgjorda färger eller konserveringsmedel.

Vi hoppas att du fått lite mer kunskap och känner dig säkrare på vad som är viktigt för dig när du väljer omega-3.

Scroll To Top