Skip to content

Det här ska du packa för en hälsosam semester

Nu är sommaren äntligen här och därför bjuder vi på 6 tips på saker som du kan ha med i resväskan för en hälsosam semester! Dags att njuta av lata dagar i solen, svalkande dopp i havet och envis sand mellan tårna. Nu slipper du dessutom stressen att stå kvällen innan utan att veta vad du ska packa. 

1. Joggingskor

Bästa sättet att börja dagen under en hälsosam semester är att få upp pulsen. Kliv upp innan alla andra vaknar och ta en rask powerwalk eller till och med en joggingtur och andas in naturens dofter. Ta en simtur i havet efteråt och din blodcirkulation är på topp resten av dagen.  

 

2. Gummiband

Ett träningsgummiband tar nästan ingen plats i väskan och är det perfekta träningsredskapet on-the-go för en hälsosam semester. Knyt fast gummibandet i närmaste träd och pressa biceps och triceps. Eller knyt fast benen och få ett bra benpass. Perfekt allroundträning för såväl nybörjaren som proffset.

 

3. Torrborste

Torrborsta kroppen i sommar med en borste gjord av hästtagel. Den tar bort döda hudceller och du får ett snyggt glow som gör dig påmind om din hälsosamma semester långt in på hösten. Om torrborsten används rätt så sägs det att den har fenomenal effekt på lymfsystemet och blodcirkulationen med effekten att slaggprodukter rensas ut.

 

4. Kosttillskott

Sommaren är en tid då vi äter och dricker mer. En hälsosam semester ska innehålla mycket skratt i gott sällskap. Tyvärr har grillad mat och alkohol en tendens att sätta mycket press på levern och njurarna. Vi rekommenderar Pure (just nu med sommarrabatt 20 %) som innehåller vitaminer och örter speciellt framtagna för att stötta de inre organen att göra sig av med toxiner. 

 

5. Pocketbok

Ser vi inte alla fram emot att bara få ligga i solstolen eller under ett träd och läsa en bok under semestern? För det behöver vi i sommar. Avkoppling istället för uppkoppling. Och massor med ny energi att ta med oss in i hösten. 

6. Solskydd

Bästa solskyddet är tunna kläder, en solhatt och sunt förnuft. Men ska du vara ute i solen utan täckande kläder så rekommenderar vi ett ekologiskt mineralbaserat solskydd som innehåller till exempel titandioxid eller järnoxid. De vanliga solskydden innehåller ofta kemikalier som absorberas in i kroppen. De förstör även naturen, till exempel så påverkas korallreven. Mineralbaserade solskydd är bättre eftersom de inte går in i kroppen utan lägger sig istället som ett filter på ytan och reflekterar bort de skadliga strålningarna. 

 

Ha en underbar semester önskar vi på Inflammation Lab!

Scroll To Top