Skip to content

Här finns information till dig om sådant som kan vara bra att veta och som hjälper dig att vara trygg i dina köp hos oss, till exempel våra köpvillkor, leveranssätt och ångerrätt.

Dessa allmänna villkor gäller för www.inflammationlab.se som drivs av Inflammation Lab AB (org. nr.559047-7948), nedan kallat Inflammation Lab eller ”vi / oss”. Alla priser är i SEK inklusive lagstadgad moms. Priset som gäller är det som är angivet den dag kunden gör sin beställning. Vi förbehåller vi oss rätten att justera priser.

Kontakt Kundtjänst
support@inflammationlab.se

Returadress 
Inflammation Lab
Brahegatan 10
114 37 Stockholm
Sverige

Allmänt
Vid försäljning till konsument tillämpar Inflammation Lab de tvingande regler som följer av tillämplig lagstiftning. För att handla hos oss måste du vara myndig eller inneha förälders godkännande för att beställa. Denna kontroll görs inte av Inflammation Lab utan ansvar för att detta uppfylls ligger på kund och målsman. Du är alltid ansvarig för att den information som lämnas i samband med beställning är korrekt. Alla produktbilder skall ses som illustrationer och Inflammation Lab kan ej heller garantera att de återges exakt i fråga om utseende och beskaffenhet.

Prenumeration och köptrygghet
Inflammation Lab säljer kosttillskott direkt hem till dig som enstaka köp eller per prenumeration. Prenumerationerna är individanpassade och har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan när som helst pausa, ändra eller säga upp prenumerationen. Skicka en e-post till kundtjänst: support@inflammationlab.com. Glöm inte att ange ditt kundnummer, namn och adress när du är skriver till oss.

För att säga upp ditt abonnemang så måste du meddela Inflammation Labs support minst 14 dagar före nästa schemalagda försändelse eller logga in på ”mina sidor” på www.inflammationlab.com och stoppa prenumerationen. Vid sen avbokning godkänner du automatiskt att ta emot nästa schemalagda leverans innan abonnemanget löper ut. Inflammation Lab förbehåller sig rätten att avbryta leveranser av produkter och avbryta tjänsten vid utebliven betalning, eller där köparen kan inte längre anses vara kreditvärdig.

Om du inte avbryter din prenumeration i tid och inte tar emot leveransen trots kontaktförsök från Inflammation Lab och/eller fraktpartner så skickas din vara tillbaka och det tillkommer en avgift på 150 kr för hantering av försändelse och fraktavgift enligt fraktpartnerns vid var tid gällande prislista.

Villkorsändringar 
Inflammation Lab har rätt att ensidigt ändra prenumerationsvillkoren. Avtalet är bindande för båda parter när ordern tas emot av Inflammation Lab. När order tas emot sänder vi via e-post orderbekräftelse till dig som visar beställd produkt(er), pris och leveransintervall. Du måste kontrollera orderbekräftelsen och omedelbart meddela oss om orderbekräftelsen inte överensstämmer med beställningen. Bifogad orderbekräftelse följer dessa villkor, ångerblanketten och ett informationsformulär om tillbakadragande.

Villkoren kan komma att ändras för speciella behov och/ eller statliga förändringar eller begränsningar. Avtalet innebär att du accepterar uppdaterade / reviderade avtalsvillkor. Nya villkor kommer att tillkännages på www.inflammationlab.com och/ eller i anslutning till din nästa leverans.

Produktinnehåll, användning och effekt
Inflammation Lab frånsäger sig allt ansvar vid vårdslös användning av produkten. Produkten deklareras som ett kosttillskott i enlighet med svenska lag med alla relevanta regler för märkning och användning av kosttillskott. Kosttillskott är inget substitut för en varierad kost. Rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas. Kosttillskott bör förvaras mörkt, torrt och ej över rumstemperatur. Kosttillskott bör förvaras utom räckhåll för barn. Läs och följ användningsrekommendationen och doseringsanvisningarna för varje produkt noggrant innan användning.

Inflammation Lab kan ändra den erhållna produkten (innehåll, komposition, broschyrer och förpackningar) utan förvarning och utan att informera kunden separat om detta, så länge produktens nya innehåll har till synes liknande effekter som ursprungsprodukten. Vid produktförändringar som medför påverkan på allergier för skaldjur, mjölk/laktos, gluten, ägg och nötter så ligger ansvaret hos Inflammation Lab AB att skriftligen meddela kund.

Betalningssätt 
Inflammation Lab är anslutna till Klarna Checkout som erbjuds olika betalsätt efter att du har bekräftat ditt köp i kassan. De betalsätt som erbjuds är anpassade efter just dig. Faktura är förvalt men du kan givetvis ändra betalsätt i steg 2 till något som passar dig som till exempel kortbetalning eller direktbetalning via bank. Alla betalsätt är 100 % säkra och informationen du anger delas inte ut till tredje part.

Via Klarna Faktura är betaltiden 14 dagar men du kan även välja alternativet Klarna Konto som är ett betalsätt där du väljer hur mycket du vill betala varje månad. För att kunna välja Klarna faktura som betalsätt så måste dock vissa krav vara uppfyllda. Du ska vara över 18 år utan betalningsanmärkningar och din adress måste vara densamma som den du är folkbokförd på. Du får heller inte ha obetalda krav från Klarna. När ni slutför köpet och ni valt detta betalningsalternativ godkänner ni en förenklad kreditprövning av Klarna som då kontrollerar att ni uppfyller kraven. Fakturan skickas ut via email samtidigt som vi skickar ut ordern. Om betalningen blir försenad skickar Klarna ut en påminnelse och tar då ut en påminnelseavgift för att täcka kostnaderna. Det är helt räntefritt att betala via Klarna förutsatt att du betalar fakturan inom 14 dagar. https://klarna.com/sv/kundservice. Inflammation Lab tillåter även kortbetalning via Stripe där du kan betala med Visa, Mastercard och American Express.

Beställning 
Beställning av Inflammation Labs produkter sker via www.inflammationlab.com. För att en beställning skall vara bindande, måste beställningen bekräftas av Inflammation Lab via e-post före genomförd leverans. Detta innebär bland annat att om produktsortiment utgått eller av annan anledning produkten inte finns att tillgå med iakttagande av rimliga ansträngningar, är Inflammation Lab ej skyldig att tillhandahålla sådan produkt trots att kunden beställt densamma enligt ovan.

Ansvar vid bruk av kosttillskott 
Kosttillskott säljs inte i syfte att ha någon medicinsk effekt, hela och läka skador och sjukdomar, eller att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga läkare innan användning.

Ändrade uppgifter
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga eller ändrade uppgifter angående pris och leveranstid. Vi reserverar oss för eventuellt feltryck i produktinformation, pris och lagersaldo.

Leverans
Leveranstiden är normalt 2 till 10 arbetsdagar beroende på valt leveranssätt och om produkterna finns på Inflammation Labs lager. Samtliga leveranser sker efter avisering. Vid utlämning/leverans av produkterna ska kunden alltid uppvisa legitimation.

Inflammation Lab ansvarar för risken vid transport till kunden, d.v.s. risken för att en produkt skadas eller kommer bort under transport till kunden. Kunden står för risken vid eventuell retur till Inflammation Lab. Kunden ansvarar för att anmäla eventuell transportskada till Inflammation Labs kundservice inom skälig tid.

Inflammation Lab uppmanar kunden att anmäla skadan så snabbt som möjligt, för smidig hantering av ärendet. Kunden ansvarar för att inspektera produkternas skick snarast efter mottagandet. Vid en transportskada skall kunden kontakta Inflammation Labs kundtjänst på epost: support@inflammationlab.com

Vid transportskada får kunden ej använda produkten och kunden måste behålla produktens emballage, så att hela paketet och produkten kan besiktigas vid handläggning av skadeärende.

Om en leveransförsening uppstår meddelas kunden via e-post eller telefonsamtal från Inflammation Lab. Kunden har alltid rätt att häva köpet vid långvariga leveransförseningar. Hävning av köp skall ske skriftligen via e-post till Inflammation Labs support eller skriftligen vid retur av produkter till Inflammation Lab i enlighet med ångerrätten. Det kan finnas tillfällen då det är omöjligt att fullfölja en beställning, till exempel ifall Inflammation Labs leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot Inflammation Lab. Inflammation Lab förbehåller sig därför rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från kunden gällande leveransförseningar.

Ångerrätt
Inflammation Lab erbjuder alltid 15 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller endast om produkten och originalförpackningen är i oförändrat skick men kunden har enligt lag rätt att hantera varan i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktion.

Vid nyttjande av ångerrätten har Inflammation Lab rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Ångerfristen börjar löpa från den dag kunden har tagit emot produkten. För att utnyttja ångerrätten ska kunden meddela Inflammation Lab inom tiden för ångerrätt. Varorna ska om möjligt skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning, samt i ursprungligt skick, och kopia på följesedel eller faktura skall bifogas där kunden markerar vilka varor som returneras.

Om varor som inte omfattas av ångerrätten returneras till Inflammation Lab och kunden vill få produkten åter skickad till sig debiteras kunden 99 kronor för detta. Om kunden inte hör av sig om nytt utskick inom 30 dagar förverkas rätten till produkten som kasseras. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Om varorna inte ankommit till Inflammation Lab 14 dagar efter meddelande om ånger, anses kunden ha accepterat köpet.

Om man väljer att returnera en eller flera produkter vid kampanjköp där en produkt följt med på köpet så ska även gratisprodukten returneras tillbaka i oöppnat/ursprungsskick. Om man väljer att behålla gratisprodukten kommer vi skicka ut en faktura på produktens värde.

Reklamationer och serviceärenden
Vid reklamationer, service- och garantiärenden skall kunden kontakta Inflammation Lab kundtjänst via e-post: support@inflammationlab.com. Reklamation skall ske inom skälig tid från den tidpunkt då skada eller fel upptäcks. Är det yttre emballaget skadat skall reklamation ske när försändelsen hämtas ut.

Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav.  Vid godkänd reklamation står Inflammation Lab för frakt och returfrakt. Om reklamationen inte godkänns debiteras kunden 99 kr för frakt åter till kund. Rätten till reklamation upphör enligt lag 3 år efter att kunden tagit emot varan eller efter det att utgångsdatum har passerats. Serviceärenden vid eventuella felaktigheter, skador och dylikt som uppstått av någon annan anledning skall betalas av kunden, i enlighet med Konsumentköplagens eller Köp-lagens regler.

Smakgaranti

Vid ditt första köp av någon av våra produkter som har smakgaranti så köp får du ett smakprov. Om du gillar smaken kan du öppna paketet och njuta av produkten och dess fördelar. Om du inte gillar smaken, kan du returnera den oöppnade förpackningen. Om produktens förpackning är bruten gäller inte smakgarantin. Vid återköp av produkter med smakgaranti så accepterar du automatiskt smaken. Om du misstänker att din produkt har ett produktionsfel så kan du alltid kontakta vår kundtjänst via epost eller brev

Återbetalning
Inflammation Lab återbetalar köpeskillingen, minskat med eventuella prisavdrag för värdeminskning enligt ovan, inom 14 dagar efter att Inflammation Lab mottagit ditt meddelande om nyttjande av ångerrätten, men tidigast när varan kommit bolaget tillhanda eller kunden visat att varorna sänts åter till Inflammation Lab. Återbetalning sker med samma betalsätt som kunden använt vid köpet, om inte annan överenskommelse sker med kunden. För varor betalda mot postförskott sker återbetalning till ett av kunden angivet svenskt bankkonto i kundens namn alternativt som tillgodobelopp på nästa order.

Vid misstanke om brott
Vi förbehåller oss rätten att vid misstanke om brott eller uppsåt till brott, utan att meddela er, annullera er beställning. Brott som uppfattas skada Inflammation Lab kommer att polisanmälas.

Köp
Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa villkor. Kunden ansvarar själv för att uppdatera sig på gällande villkor.

Vid tvister
Vi rekommenderar att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden om det uppstår tvister som vi inte kan lösa mellan parterna. Bra att ha med sig är att vi alltid följer ARNs rekommendationer. Du kan även använda den hemsida för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats.

Sekretesspolicy
Vår sekretesspolicy hittar du här.

Kontakta oss
Om det finns några frågor angående våra köpvillkor kan du kontakta oss med hjälp av informationen nedan:

Inflammation Lab AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm
Sverige
support@inflammationlab.se

Scroll To Top