ETT NYTT LIV EFTER SKIDKARRIÄREN – Möt Jennie Öberg

“Måste jag välja en produkt säger godisråttan i mig SHINE”

Jennie Öberg,
Professionell skidåkare.

Jennie Öberg är precis i färd med att starta upp ett nytt liv efter tiden som professionell skidåkare. Vi fick en pratstund med den nyblivna Luleåbon som nu fokuserar på jobbet och tränar för att må bra i stället för att prestera i skidspåret.

Hej Jennie, hur mår du i dag?
Heej! Jag mår fint tack.

Du precis avslutat din karriär som professionell skidåkare, hur har omställningen påverkat dig och hur ser din vardag ut idag?
Jag måste säga att det har gått lättare än jag först trodde. Livet har liksom rullat på med att bli sambo och flytt till Luleå, nytt jobb, nya vänner och självklart träning. Så jag har inte riktigt hunnit stanna upp och känna efter så mycket. Men nog kommer jag att sakna skidåkningen extra mycket nu när tävlingssäsongen drar igång. Jag älskar att tävla!

Hur skapar du ett optimalt välmående i din vardag?
För mig är en bra dag en dag med närhet och skratt, träning/rörelse utomhus samt god och näringsrik kost.

Hur ser din dagliga näringsrutin ut?
En god frukost, som just nu är fil/yoghurt med egenrostad granola och en kopp kaffe. Till det tar jag mina kosttillskott som varierar lite efter årstid och behov, under höst och vinter äter jag till exempel D-vitamin. Jag är också noga med att inte hoppa över något mål och att få i mig både kolhydrater, protein, fett och grönt i varje mål. Är jag sedan sugen på något sött i form av godis eller fika så äter jag det också. Har inga no-no:s när det gäller kosten men försöker prioritera saker som jag och min kropp mår bra av.

Om du bara fick välja en av våra produkter, vilken kan du inte leva utan?
Åh vad svårt. Älskar ju att jag i TEAM WORK får i mig det dagliga behovet av många vitaminer och mineraler och tycker att en kopp LIVELY är njutning. Men måste jag välja en produkt säger godisråttan i mig SHINE.

Varför är den så bra?
D-vitamin är bra av så många anledningar och SHINE är mjuk, smakar som en apelsingodis men är helt sockerfri. Behöver jag säga mer?

Följ Jennie på Instagram

Kan du ge tre konkreta råd för att må bra både psykiskt och fysiskt?
Rör på dig varje dag, ge din kropp bra bränsle och omge dig med folk som får dig att må bra.

Har du några spännande nya mål som är aktuella för dig?
Jag har ju precis startat min civila karriär som konsultchef och rekryteringskonsult, så att få fortsätta utvecklas inom det är ett mål. Sedan vill jag gärna inspirera och visa andra hur gott rörelse och motion gör oss människor. På vilket sätt vet jag ännu inte dock.

Något du vill tillägga eller tipsa om?
I dessa covid-tider så vill jag bara försöka påminna alla att ta hand om oss själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens direktiv. Håll ut. Håll avstånd. Då får vi förhoppningsvis krama våra nära och kära snart igen!