VEGANSK OMEGA-3, FINNS DET ENS?

”Vegansk omega-3 finns i populära produkten TEAM WORK”

Ja, vegansk omega-3 finns! Den utvinns från alger, och är det självklara valet för oss på Inflammation Lab eftersom vi vill att alla ska kunna använda våra produkter. Men vad är det för skillnad på omega-3 från fisk och från alger? Och hur mycket omega-3 behöver vi egentligen? Det ska vi reda ut här!

Varför behöver vi omega-3?

Omega-3 är ett fleromättat fett och behövs tillsammans med omega-6 för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler, för regleringen av blodtrycket, för njurarnas och immunförsvarets funktion och för att minska risken för blodpropp. Fleromättade fetter kan också minska risken för hjärt-kärlsjukdomar genom att bidra till att behålla normala kolesterolnivåer.

Hur mycket omega-3 behöver vi?

Till skillnad från många andra fetter kan varken omega-3 eller omega-6 bildas av kroppen, så därför måste vi få i oss dem via kosten. Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör vi få i oss mellan 2,5 och 3 gram omega-3 om dagen, motsvarande ungefär en portion lax eller 1-2 msk rapsolja.

Vilken omega-3 ska vi välja?

Som alltid finns det många aspekter att ta hänsyn till när man ska fatta viktiga beslut. Så här har vi tänkt i valet mellan alger och fisk som källa till vårt omega-3:

För alla: Vi vill att alla ska kunna använda våra produkter, även de som är veganer, är allergiska eller av andra skäl väljer bort fisk.

För att kapa ett led: Att fisk innehåller omega-3 beror på att fiskarna äter mikroalger som i sin tur innehåller omega-3. Därför har vildfångad fisk i regel högre halter av omega-3 än den odlade, eftersom odlad fisk i stället äter processad fiskmat. Om inte den odlade fisken får alger eller fiskolja i sin mat förstås. Genom att välja alger går vi rakt på källan i stället för att ta omvägen via fisk.

För innehållet: Alger är naturligt rika på omega-3, särskilt fettsyran DHA som bidrar till normal hjärnfunktion och syn. Fettsyrorna som kommer från alger har precis lika bra kvalitet som motsvarande från fisk, eftersom de är delar av samma kretslopp. Eftersom algerna odlas kontrollerat kan vi också se till att de är fria från gifter, tungmetaller och andra skadliga ämnen.

För miljön: För att producera fiskolja krävs stora mängder fisk, och som ni säkert känner till är överfiskning redan ett stort problem i världen. Storskaligt fiske bidrar också till att förstöra havsmiljöer som exempelvis korallrev. Alger däremot kan odlas kontrollerat i haven utan skadliga effekter på miljön.

Omega-3 från alger är som att hoppa över ett steg. Istället för att passera en fisk, går vi direkt till källan,

Med allt detta sagt var valet enkelt: vår omega-3 är vegansk och kommer från alger. Hoppas du känner dig trygg med vårt beslut!

TEAM WORK är ett doserat kosttillskott som gör det enkelt för dig att må bra. Köp HÄR

TEAM WORK är en unik kombination av 3 produkter i smarta portionspåsar. Du får flytande högabsorberande gurkmeja, vegansk omega-3 som täcker ditt dagliga behov av DHA, välgörande örter som är bra för leverfunktionen och 16 viktiga vitaminer och mineraler från naturliga källor. Kapseln med vegansk omega-3 är utvunnen från alger som gör den både miljösmart och hälsosam. Gurkmejan är extra biotillgänglig och absorberas därför bättre och stannar i blodet i mer än 24 timmar.

Dosering och användning
Ta 4 kapslar (1 portionspåse) med ett glas vatten, gärna till frukost.

Viktig information om kosttillskott
Kosttillskott är avsedda för att komplettera kosten och ska inte användas som ersättning för en varierad kost eller en hälsosam livsstil. Konsultera din läkare innan du tar produkten om du har matallergier eller tar medicin. TEAM WORK bör ej tas av gravida. Förvaras mörkt, torrt och inte över rumstemperatur. Förvaras utom räckhåll för barn.